STAVANGER

Amanda tok en sommertur til Stavanger for å spasere på preikestolen. Turkompanjongen var vår kjære Kjersti.

I ekte asiabytrain-stil ble det nattoget ned fra Oslo. Det anbefales ikke. Planen som var lagt opp innebar at det skulle soves på toget for så å være klare til lang fjelltur ved ankomst i Stavanger. Vel – du vet når man er så trøtt at det føles som mann er full…

Vi kom oss ut til preikestolen fjellstue hvor vi hadde booket oss inn på – ikke fjellstuen, men hostellet. Gjett om det ga asiabytrain-følelse! En idyllisk liten hytte med utsikt over hav og fjell hvor vi var de eneste norske. Det gikk i engelske konversasjoner og hjemmekokt pasta på felleskjøkkenet.

Rett etter ankomst klatret vi opp mot preikestolen i en overtrøtt fyllelignende tilstand. Det var egentlig uforsvarlig å begi seg ut på tur så slitne som vi var, men da vi nådde målet var vi klarere i hodet og kroppen enn da vi startet. God niste, fin utsikt og vakker natur gjorde susen. Det eneste minuset var menneskemengden. Vi hadde blitt advart på forhånd om alle turistene, men vi hadde ikke sett for oss pilgrimsferd. Det var køtendenser enkelte steder, men det ødela ikke turen. Det tar ca. to timer opp og to timer ned. Ganske bratt og kronglete enkelte steder så vi anbefaler godt fottøy og logisk sans. En god del av turistene vi møtte på veien var kledd i jeans, pensko og uten vannflasker.

Utsikten fra Preikestolen er fantastisk. Vi hadde skyfri himmel og sol, så alt var perfekt. Enkelte valgte å ta en salto på kanten for å få et bra bilde – vi derimot ålte oss i stedet forsiktig ut mot kanten så vi akkurat kunne titte ned.

På hostellet møtte vi mange koselige mennesker. Det var to gutter fra Tyskland, Sören og Jonathan som var på vår alder. En gammel mann fra Sveits/Kenya/England, en dame fra Polen og en gutt fra Brasil (som viste seg å være en mann på 40). Det var virkelig som å være på ferie i et annet land. Den originale planen var å først gå til preikestolen for så å fortsette til en ubetjent hytte med mindre turister lenger inn på fjellet. Grunnet trøttheten første dagen og de koselige menneskene på hostellet bestemte vi oss for å ta en avslappende ferie og bare bli på hostellet de to siste dagene.

På hostellet leide vi robåt med brasilianeren – som vi senere fikk til å bestille togbillett til Lofoten – fordi vi mente det var et av de vakre stedene han burde besøke mens han var i Norge. (Vi anbefalte aldri tog, men presiserte heller aldri hvor langt unna Lofoten var fra Stavanger). Den andre mannen fra Kenya/Sveits var en skikkelig pain in the ass.

Han hadde munndiaré og stilte kleine spørsmål. Syns den polske damen det var vanskelig å være i samme rom som to tyskere? Ble tyskerungene i Norge mye mobbet? Var det så vanskelig å redde den tyske økonomien når man jobbet i en tysk bank?.. osv.. Han var også ekstremt fasinert av den avdøde katten til Kjersti, Tyfus, som han klarte å ha som samtaleemne gjennom en hel frokost. En frokost som han avsluttet med å fri til Kjersti. Av en eller annen merkelig grunn hadde han den andre natten fått byttet rom – så han fikk sove på samme rom som oss. Heldigvis var det også kommet en godt voksen japaner til rommet. Neste morgen får vi høre av japaneren at vår gode venn hadde sovet naken. Det er enkelte ting man ikke vil vite.

Anbefaler Preikestolen hostell!

Vi tok flyet hjem til Oslo. Samme pris, raskere og mer behagelig. Tenk på det NSB!

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. anonym
    sep 27, 2011 @ 11:51:20

    morsomt å lese reisebloggen deres! Får lyst til å reise:)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blog Stats

  • 6,250 hits
%d bloggere like this: